Zavolajte nám: 0905 233 467
Legionárska 1127/13, 926 01 Sereď, Slovenská republika

 
  • Vitajte na POMOCNÍČEK.sk

    Občianske združenie, ktoré pomáha rodinám s inak obdarenými detičkami.

Som matka dvoch krásnych synov, ktorých nadovšetko milujem. Druhý syn Adamko sa narodil v 27.týždni tehotenstva.

Na 5.deň jeho života nastalo krvácanie do CNS, z ktorého sa rozvinul 3-komorový hydrocefalus. Týmto mu vzniklo veľa ďalších problémov. Adamko do dvoch rokov celkom pekne napredoval. Potom sa na magnetickej rezonancii zistilo, že má veľké množstvo mozgomiešnej tekutiny. V septembri 2011 podstúpil neuroendoskopický zákrok .Adamko má spastiskú diparézu z toho dôvodu nám nechodí.  Postaví sa pri opore, ale na špičky a s pokrčenými kolienkami.Toto leto nám vyrástol a nôžky sa mu dosť zhoršili. Vie povedať krásne slovo mama, no viac nerozpráva. V lete tohto roku nám diagnostikovali autizmus, boli sme z toho dosť smutní, no nevzdávame sa a  bojujeme ďalej. Skúšame rôzne rehabilitácie kranioterapia, hipoterapia, plávanie, Dunajská Lužná, Šoproň a iné. Čaká ho operácia šliach v apríli, ktorú si tiež musíme hradiť, keďže je v Brne, no je šetrnejšia pre dieťa.

Adamkovi veľmi pomáha magnetická stimulácia v Šoproni. Po tejto terapii je vždy živší a komunikatívnejší. Je však finančne náročná stojí 500 eur na týždeň a najlepšie výsledky sú, ak tam prídeme aspoň jeden krát za dva mesiace. Preto Vás touto cestou prosím o finančnú pomoc na túto stimuláciu. Z celého srdca Vám ďakujeme.

 

Adamko Maxián zo Serede dostal finančný dar od pána Náhlika ml. sumu 500€.

 

Adamko mohol vďaka finančnému daru od p. Náhlika ml. absolvovať týždňový pobyt v neurorehabilitačnom centre v Šoproni v dňoch od 24.2.2013 do 2.3.2013. Veríme, že mu aj tento pobyt pomohol posunúť sa vpred. Držíme palce, Adamko!

ŽIADOSŤ O POMOC

V prípade, že ste jednou z rodín, ktoré potrebujú našu pomoc, prosím neváhajte nás kontaktovať.

PODPORTE NÁS

Budeme veľmi vďační, ak nás podporíte. Je len na vás, akým spôsobom to urobíte. Možností je viac.

NAŠE PROJEKTY

Naše združenie organizuje rôzne podujatia s cieľom získať finančné prostriedky, ktoré následne putujú na pomoc zdravotne znevýhodneným deťom.

Narodenie dieťaťa je tá najkrajšia chvíľa v živote rodičov. Od tejto chvíle sa život stáva krajším, veselším, šťastnejším...

Deň za dňom dieťatko rastie, napreduje, učí sa novým veciam... no nie vždy tomu tak je. Nemá každá matka to šťastie, aby porodila zdravé dieťa a nemá každé dieťa to šťastie, narodiť sa zdravé. Ak ho aj má, môže mu veselé detstvo prekaziť zákerná choroba. Od tohto momentu sa začína nekonečný kolobeh vyšetrení, terapií, rehabilitácií a liečení. Neustále striedanie pocitov radosti a smútku, nádeje a beznádeje, odhodlania a strachu.

A práve pre tieto situácie je tu POMOCNÍČEK. Občianske združenie, ktoré vzniklo za účelom, pomáhať týmto deťom a ich rodičom, či už finančne, materiálne alebo emocionálne.

 

Novinky

O nás

Pomôcť a podporiť zdravie a telesnú kultúru handicapovaných detí do 25 rokov s telesným, mentálnym, kombinovaným postihnutím a psycho-motorickým zaostávaním či spomaleným psycho-motorickým vývojom.

Dve percentá z dane na Pravda.sk2percentamale

Facebook Denné Centrum

Facebook Pomocníček o.z.

Kontakt

POMOCNÍČEK o.z.
Legionárska 1127/13
926 01  Sereď
Slovenská republika


Telefonické kontakty
Denné centrum: 0949 444 797
Ing. Michaela Miškolciová: 0905 233 467


E-mail
pomocnicek@pomocnicek.sk 

Ochrana osobných údajov